PROFESSIONAL

Nespresso Decaffeinato

Połączenie odmian Arabiki z Ameryki Południowej i odrobiny Robusty nadaje tej mocno palonej kawie moc prawdziwego espresso. W smaku wyczuwalne są nuty zbożowe i kakao.

kawy Nespresso - Decaffeinato
Opis

Połączenie odmian Arabiki z Ameryki Południowej i odrobiny Robusty nadaje tej mocno palonej kawie moc prawdziwego espresso. W smaku wyczuwalne są nuty zbożowe i kakao. Decaffeinato najlepiej smakuje w małej filiżance (40 ml).

Intensywność: 7
Pojemność filiżanki: 40 ml
Główne nuty aromatyczne: palonych ziaren / kakao / zbożowe
Goryczka: ***
Kwaskowatość: **
Palenie: ***
Body: ***

Szczegóły

Pochodzenie
Odmiany Arabiki z Ameryki Południowej z dodatkiem Robusty zapewniają bogaty i intensywny aromat.

Palenie
Krótki i intensywny proces palenia sprawia, że w kawie wyczuwalne są nuty palonych ziaren, a jej smak staje się bardziej wyrazisty.

Profil aromatyczny
Nuty palonej kawy, nuty czekoladowe i intensywny smak. Zarówno pianka, jak i sama kawa charakteryzują się niezwykłym bogactwem aromatów.

NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM

Odrobina mleka
Dodanie mleka podkreśla mocny charakter i aromat tego espresso, dodatkowo wzmocniony przez długo utrzymujący się posmak.

Cappuccino
Ten gładki i smaczny napój ożywiają delikatne nuty owocowe i drewna, które w pełni ujawniają się po dodaniu ciepłej, mlecznej pianki.

Latte macchiato
Połączenie kawy Espresso Decaffeinato z mleczną pianką podkreśla obecne w niej nuty palonych ziaren i zbożowe, tworząc napój o jedwabistej konsystencji i słodkim, ale jednocześnie mocnym charakterze.

Składniki

Zawartość: 50 lub 30 sztuk kapsułek palonej i mielonej kawy do systemu Nespresso Professional.

Masa netto (dla 50 kapsułek): 300 g.
Wyprodukowano w Szwajcarii.

Skład:
Palona i mielona kawa