Przepisy

LAWENDOWA LEMONIADA

Składniki:

  • Kostki lodu 150 g (około 5 kostek)
  • Woda gazowana 100 ml
  • syrop waniliowy 15 ml
  • PERU ORGANIC 40 ml
  • Sok z cytryny 10 ml
  • Plasterek cytryny
  • 1 łyżeczka suszonej lawendy lub gałązka świeżej

Będzie potrzebny shaker lub urządzenie Nespresso Barista

Sposób przygotowania:

1. Zaparz kawę PERU ORGANIC w formie espresso wraz z 1 łyżeczką świeżej lub suszonej lawendy w szklance VIEW Recipe. Pozostaw do zaparzenia przez 2 minuty , a następnie przelej do shakera i dodaj jedną kostkę lodu . Zamknij shaker i energicznie potrząśnij.

LUB za pomocą urządzenia Nespresso Barista: Zaparz kawę PERU ORGANIC w formie espresso wraz z 1 łyżeczką świeżej lub suszonej lawendy w dzbanku urządzenia Nespresso Barista, dodaj 1 kostkę lodu , zamknij pokrywkę , wybierz przepis „Iced Nitro” i naciśnij przycisk Start.​

2. Dodaj 4 kostki lodu i plasterek cytryny do szklanki, następnie wlej 15 ml syropu waniliowego, 10 ml świeżego soku z cytryny i 100 ml wody gazowanej. Delikatnie wymieszaj.

3. Wylej na wierzch zimną kawę i udekoruj świeżą gałązką lawendy.